BELANGRIJKE MEDEDELING VOOR VERZEKERDEN DIE HULP ZOEKEN

Geachte verzekerde,

Ik heb in december 2017 besloten dat ik geen contracten meer aanga met zorgverzekeraars. Sinds 1 januari 2019 lever ik geen verzekerde zorg meer.

De reden is dat het leveren van verzekerde zorg bedolven is geraakt onder wetten en regels die de kwaliteit van de verzekerde zorg ernstig in het nauw brengen. Door over te stappen naar onverzekerde zorg kan ik de kwaliteit leveren waar ik voor sta.

Ik zal beschikbaar blijven voor counseling en therapie voor eenieder die zelf wil betalen voor goede hulp. De facturen zijn zorgfacturen die aftrekbaar zijn van de belasting. Het is de moeite waard om deze aftrekpost te bekijken op de site van de belastingdienst. U kunt met de online tool eenvoudig inschatten hoe groot uw besparing zal zijn aan het eind van het jaar.

Tevens blijf ik mij inzetten voor bijzondere doelgroepen die normaliter moeite hebben met het vinden van passende hulp, zoals expats en buitenlandse hulpvragers, hoogbegaafden, mensen die een groep met hoge groepsdruk of een specifiek levensvisie verlaten hebben,  relaties of gezinnen met gedragsescalaties, en mensen in een hoog-conflict echtscheiding. Tevens zal ik diegenen die contact zoeken maar geen plek bij mij kunnen vinden, proberen te wijzen op passende hulp met of zonder vergoeding.

Ik hoop dat de geestelijke gezondheidszorg in de toekomst door de politiek in een gezonder vaarwater gebracht zal worden, zodat mijn prachtige vak weer over de hele linie op voldoende niveau kan worden uitgeoefend.

Jessica Terwiel

Amsterdam, 4 april 2019